Пушилин: Донбас неће проћи као Српска Крајина

0

Да Украјина нема подршку Немачке, Француске и САД, конфликт би био већ одавно решен, изјавио је стални представник самопроглашене Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.

Коментарушући за Раша тудеј изјаву немачке канцеларке Ангеле Меркел која је назвала „интересантном“ идеју распоређивања мировне мисије УН у Донбасу, Пушилин је прокоментарисао да за „њих нису сигурно приоритет интереси грађана ДНР и ЛНР, већ политичара“.

„Међутим, историја памти шта се десило у Хрватској, Српској Крајини, шта се десило Југославији и зато је за нас таква опција недопустива“, рекао је Пушилин, пренео је Спутњик.

„Ако Запад заиста жели да реши конфликт на политички начин, ако постоје мировне иницијативе, а не неки скривени циљеви увођења контингената УН, то наравно треба га распоредити тамо где постоји опасност за сараднике ОЕБС-а“, рекао је Пушилин.

Додао је да је “ на територији ДНР ситуација мирна, а још мирнија на граници са Русијом“.

Пушилин је нагласио и да, без пристанка ДНР и ЛНР (Луганска Народна Република) не би било добро распоређивати мировне снаге на читавој територији региона.

„За увођење миротвораца је потребан пристанак обе зараћене стране. У овом случају, једна је Украјина, а друга ДНР и ЛНР“, рекао је Пушилин и додао да зато, „без нашег става неће бити добро увођење контингента“.

Сумњам да ће Украјина успети да то излобира, без обзира на подршку Запада, закључио је стални представник ДНР.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*