Пустињак на силу избачен са свог острва у 82. години (ВИДЕО)

0

Осамдесетдвогодишњи Масафуни Нагасак, кога су медији прозвали „голи пустињак“, након тридесет година је принуђен да напусти острво Сотобанари и врати се у цивилизацију.

Јапанац Масафуми Нагасаки претходних тридесет година живео је на изолованом острву Сотобанари, код Окинаве, које је дословно било његов дом. Он је био једини становник острва, а планирао је да ту и остане све до смрти.

Нажалост, та жеља му се засигурно неће остварити јер је Масафумију наређено да напусти острво и врати се у цивлизацију, а он је свим силама покушао да се одупре одлуци власти која је наредила његово пресељење.

„Ризиковао сам свој живот да заштитим острво и не желим да га напустим. Никад нисам био тужан у овом рају. Овде имам све што ми треба, ништа друго ми није потребно. Желим да умрем овде, кад наиђе тајфун, и да нико не може да ми помогне“, казао је он.

Ипак, локалне власти су процениле да због слабог здравља више не може да брине сам о себи, те су одличе да га, упркос његовом противљењу, преместе у оближњи град.

Након што га је једна особа пронашла, обавестила је полицију која је дошла по њега и одвела га у град Ишикаги који је 60 километара удаљен од острва, а дивљу природу заменила су четири зида једног стана.

Његова адаптација на ново окружење није прошла најбоље.

Наиме, чим је дошао у град Нагасаки је добио јак вирус грипа. Kако пишу медији, Јапанац је током година активирао имунолошки систем и развио антитела неопходна како би преживео ујед инсеката у природи, али не и за болести које вребају у цивилизацији.

 

 

Иначе, Јапанац је након дугогодишњег рада у забавној индустрији 1989. године решио да напусти цивилизацију и пресели се на острво. Он је живео као пустињак и уживао у потпуној анонимности све док га 2012. није открио Ројтерс,

„Не радим оно што ми наређује друштво, али поштујем правила света природе. Не можеш победити природу него је мораш слушати у потпуности.То сам научио када сам дошао овде, и то је вероватно разлог због којег сам се снашао,“ изјавио је својевремено за овај медиј.

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*