Путин: „Ако дође до сукоба на Балкану, Србија ће добити С-300!“

0

Нема сумње да ће се пријатељски односи Србије и Русије позитивно развијати и после предстојећих председничких избора у Србији.

Овом поруком руског председника Владимира Путина у понедељак је у Kремљу започео састанак са српским премијером Александром Вучићем, после којег је потврђен договор: Србији ће бити испоручено шест „мигова 29″, 30 тенкова Т-72 и исто толико борбених возила БРД-М2. Такође, најављени су и преговори о набавци противавионских система Бук М“ и С-300.

Осим тога, лидер Русије је, како сазнајемо, обећао политичку и војну помоћ нашој држави у случају распламсавања тензија на Балкану, а посебно га је занимао Вучићев став о варницама у Македонији, Црној Гори, БиХ, као и опасности од бујања албанског национализма.

„ПРОДУЖЕЦИ“ У KАБИНЕТУ

Вучић је изашао пред новинаре по завршетку састанка са Путином, али га је шеф руске државе у једном тренутку позвао да се врати у његов кабинет. Kако је Вучић касније објаснио, Путин га је позвао како би му поставио још два питања:

– Не могу да говорим о чему је реч. Та два питања су била политичке природе. Не око избора у Србији, о томе је Путин све недвосмислено рекао у свом уводном делу, већ око политике у будућности – рекао је Вучић.

 

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*