Путин: Благо сам увређен што нисам на Трамповој црној листи

0

На листи руских политичара и бизнисмена које је објавила америчка админстрација као одговор на руско мешање у америчке изборе, нема првог човека Русије. Осим што је „благо увређен“, Путин каже да је то и непријатељски потез

Након што је Трампова админстрација објавила црну листу руских политичара и бизнисмена као одговор на руско мешање у америчке изборе, председник Русије Владимир Путин је на прес конференцији у оквиру предизборне кампање изјавио да то сматра „непријатељским потезом“.

Путин каже да Москва не жели да погоршава односе између две силе, као и да жарко жели да „унапређује односе онолико колико је америчка страна спремна на то.“ Путин је иронично додао да се осећа „благо увређеним“ што се и његово име није нашло на листи.

На листи коју називају и „Листа Kремљ“, налазе се премијер Русије Дмитри Медведев, министар спољних послова Сергеј Лавров и још 114 функционера руске владе. Уз директоре великих државних компанија, на списку се налазе и имена 96 олигарха, како америчко министарство финансија назива руске бизнисмене чије се богатство процењује на најмање милијарду долара, укључујући и власника фудбалског клуба Челзи, Романа Абрамовича.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*