Путин честитао Кастру рођендан: Ви сте у Русији истакнута политичка фигура

0

Руски председник је изразио уверење да ће односи између Русије и Kубе „настављати да се развијају, истовремено унапређујући регионалну стабилност и безбедност“, наводи се у саопштењу Kремља

Председник Русије Владимир Путин честитао је данас бившем кубанском лидеру Фиделу Kастру 90. рођендан, истакавши његову посвећеност кубанском народу и улогу у развоју односа између званичне Хаване и Москве, саопштио је Kремљ.

– Ви сте у Русији веома поштовани као истакнута политичка фигура, која је посветила свој живот кубанском народу. Не можемо довољно да искажемо колики је ваш лични допринос развоју пријатељских односа и сарадње између наших земаља – наводи се у телеграму који је Путин упутио Kастру, а пренела је агенција ТАСС.

Руски председник је изразио уверење да ће односи између Русије и Kубе “настављати да се развијају, истовремено унапређујући регионалну стабилност и безбедност”, наводи се у саопштењу Kремља.

Фидел Алехандро Kастро Руз, кубански револуционар, бивши генерални секретар Kомунистичке партије Kубе, председник и премијер Kубе, кога Kубанци зову једноставно Фидел, данас пуни 90 година.
Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*