Путин деци о Украјини, цензури, универзуму и спорту

0

Председник Русије Владимир Путин са децом из Сиријус едукативног центра за надарену децу разговарао је о корупцији у Украјини, цензури и интернету, универзуму и слободном времену

Председник Русије Владимир Путин је током емисије „Озбиљан разговор са Владимиром Путином“ са децом из Сиријус едукативног центра за надарену децу разговарао о корупцији у Украјини, цензури и интернету, универзуму и слободном времену.
„Нови политичари су дошли на власт у Украјини. И шта? Корупција се повећала. Украјина се гуши у тој корупцији“, рекао је Путин, подсетивши да су власти у Кијеву почетак свог мандата обележили мотом борбе против корупције.

„Није довољно да вичу “зауставите лопова“, већ такође не смеју да краду“, рекао је Путин, преноси ТАС С.

Председник Русије нагласио је да Русија не цензурисее ниједан сектор друштва и да би све требало да буде дозвољено, докле год је у оквиру закона.

„Немамо цензуре ни у једном сектору. Што се тиче интернета и слободе, већ сам вам рекао да верујем да је слобода једна од фундаменталних вредности“, наводи Путин, додавши да би и на интернету требало да буде дозвољено све што није забрањено законом.

Према његовом мишљењу, на интернету би требало смањити „деструктивне активности“, као сто су терористичка пропаганда, продаја дроге и самоубилачке групе, наводи ТАСС.

Он је током емисије са надареном децом поделио и своје визије о универзуму.

„Историја универзума и Сунчевог система – то је веома интересантно. Волео бих да знам више о томе, да видим одакле је све потекло – да ли је у питању Велики прасак или неки други феномен“, казао је Путин.

Присетио се када је пре неколико година позвао научнике Руске академије наука да одрже предавање члановима Руског безбедносног савета, који су се удубили у предавање.

„Они се по правилу не препиру са мном, али осетио сам да не желе да губе време на апстрактне ствари. Касније, међутим, удубили су се у та предавања и конверзације“, рекао је Путин.

Децу је саветовао да се баве спортом.

„По страни остављам подоста времена да се бавим спортом, слушам музику и састајем се са пријатељима“, рекао је Путин, додавши да свој распоред увек планира унапред и да без тога не може да се постигне ништа.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*