Путин и Трамп уверени да ће за њихове земље уследити „позитивни догађаји“

0

АМЕРИЧКИ ЛИДЕР У ХАМБУРГУ НАГЛАСИО ДА МУ ЈЕ ЧАСТ ДА РАЗГОВАРА СА РУСКИМ КОЛЕГОМ
Иако су многобројни окупљени новинари, којима је било дозвољено да присуствују првим минутима сусрета, имали мноштво питања за обојицу – Путин и Трамп су избегли да на њих одговарају. Почели су да у пола гласа разговарају. Чак нису одреаговали ни на молбу фоторепортера да се поново рукују. Оваква суздржаност је плод иницијативе Трамповог тима
Пре сусрета у кабинету број 14, Путин је у пленуму Г20 рекао – а његове речи су биле намењене и Трампу и лидерима ЕУ – да се у условима санкција не може говорити о слободи светске трговине
Због одржавања Самит Г20, на улицама Хамбурга се демонстранти сукобљавају с полицијом, а претпоставља се да је протестима приступило око 100.000 људи. Полиција користи и водене топове. Демонстранти су у једном моменту успели да спрече Меланију Трамп да напусти хотел
ВЛАДИМИР Путин и Доналд Трамп разговарали су у Хамбургу о Сирији и Украјини, заједничкој борби против тероризма и нормализацији односа између својих земаља.

Сусрет је почео са мањим кашњењем, због обавеза председника РФ и САД на самиту Г20.

Са руске стране је у разговору учествовао министар иностраних послова Сергеј Лавров, а са америчке – државни секретар Рекс Тилерсон.

Домаћини су за овај историјски сусрет одвојили кабинет број 14 који је у саставу хамбуршког Конгрес-центра.

Путин је америчком лидеру одмах после новог поздрављања рекао: „Уважени господине председниче, неколико пута смо телефонски разговарали о веома важним билатералним и међународним питањима. Веома ми је драго што смо се упознали и надам се, као што сте и Ви рекли, да ће овај наш сусрет дати позитиван резултат“.

Шеф руске државе је оценио да су телефонски разговори недовољни ако се желе решити оштра питања међусобних односа најактуелнији и најважнији међународни проблеми.
Трамп је рекао руском колеги пред почетак разговора да је уверен да ће бити позитиван за обе земље:

„Веома ми је драго што смо се срели. Са нестрпљењем сам чекао ову могућност“.

У наставку је додао да је за њега част што преговара са председником Русије. Посебно је нагласио да ће за РФ и САД уследити „позитивни догађаји“.

Иако су многобројни окупљени новинари, којима је било дозвољено да присуствују првим минутима сусрета, имали мноштво питања за обојицу – Путин и Трамп су избегли да на њих одговарају.

Почели су да у пола гласа разговарају. Чак нису одреаговали ни на молбу фоторепортера да се поново рукују.

Оваква суздржаност је плод иницијативе Трамповог тима.

Амерички лидер не жели да својим политичким противницима стави на располагање ни једну једину сувишну изговорену реч.

Пре сусрета у кабинету број 14, Путин је у пленуму Г20 рекао – а његове речи су биле намењене и Трампу и лидерима ЕУ – да се у условима санкција не може говорити о слободи светске трговине.

Истовремено, док се одржава Самит Г20, на улицама немачког града демонстранти се сукобљавају с полицијом, а претпоставља се да је протестима приступило око 100.000 људи.

Полиција користи и водене топове.

Демонстранти су у једном моменту успели да спрече Меланију Трамп да напусти хотел.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*