Путин: Ко овладa овом технологијом, владаће светом (видео)

1

Руски председник учествовао је у отвореном часу „Русија усмерена на будућност“ у Јарослављу. Отворени час одржан је у оквиру професионалног форума навигације „Пројекторија“.

Задатак новог покољења је да направи принципијелно нови корак напред, изјавио је Путин.

„Наша земља постоји много више од хиљаду година. Зашто то кажем? Видите, нису све земље ни народи могли да прођу такав тест времена, да постоје, развијају се, превазилазе тешкоће и јачају се више од хиљаду година. Током ове хиљаде година наши преци, генерације које су живеле пре нас, предузеле су огромне напоре да наша земља постане овако велика сила каква је данас. Она је стигла до Тихог океана, остварила огромне резултате у науци, технологији и образовању“, истакао је Путин.

Председник је нагласио да постоји опште мишљење да су све наредне генерације увек боље од претходних и то је тачно.

„(Ово је) сасвим природно, јер нове генерације долазе на онај основ који су створиле претходне. Знање постаје све шире, дубље, техника је постала сложенија, интересантнија. Све то ствара прилике за нови корак. Али ваш задатак није да само створите нешто ново, то се подразумева, то ће бити ново… Ваш задатак је да направите принципијелно нови корак. Живот је сложен и разнолик. Он је увек тежак у смислу конкуренције. Конкуренција је увек јака и снажна“, додао је Путин.

Председник Путин је уверен да руски народ има „унутрашњи нуклеарни реактор“ који омогућава Русији да се развија и константно иде напред.

„Ако постојимо више од хиљаду година и активно се развијамо, јачамо себе, значи да имамо нешто у себи што томе доприноси. То нешто је унутрашњи нуклеарни реактор нашег народа, нашег руског човека, који нам омогућава да се крећемо напред. То је нека врста страсти која гура нашу земљу напред“, додао је Путин.

Руски председник је додао да је вештачка интелигенција будућност не само Русије, већ и целог света. „Свако ко постане лидер у овој сфери биће владар света“, нагласио је председник.

Тешко је предвидети опасности ове технологије, али руски председник сматра да она не би требало да има монополског власника. Ако се вештачка интелигенција развије у Русији, она ће поделити ову технологију целом свету, као што је и до сада делила друге технологије, обећао је председник.

Говорећи на форуму, Путин је навео важност проучавања савремених материјала, наглашавајући да ће то помоћи човеку да одлети на Марс.

Он је, такође, истакао да ћемо уз помоћ нуклеарног свемирског мотора „моћи да направимо корак ка веома занимљивом сну човечанства“ и покоримо дубоки свемир, објаснио је руски председник.

 

1 КОМЕНТАР

  1. “Без Бога ни преко прага!“ – а Њега, Бога, нема у Путиновој причи?!
    Онај који буде имао чист ваздух, чисту воду и храну – за тело, и
    здрав, Божији – Свето-Тројчни – Дух у души – тај ће СЛУЖИТИ СВЕТУ,
    и никада неће пожелети да – ВЛАДА СМРТНИМ, ПРОПАДЉИВИМ СВЕТОМ!

    Драган Славнић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*