Путин: Криза у Украјини ће потрајати док Украјинци не изгубе стрпљење, нека Бог да да све буде бескрвно

0
„РУСИЈА ЈЕ ПОЧЕЛА ПРЕВИШЕ ДА ЈАЧА, ПА БИ НЕКИ ДА ЈЕ МАЛО ПРИЧЕПЕ“

ВЛАДИМИР Путин је оценио да ће криза у Украјини трајати све дотле док не буде потрошено (с)трпљење њених грађана.

Додатно је објаснио: „Наш народ уме да трпи. Ово важи и за Русе и Украјинце који су умногоме један народ. Колико све код њих (у Украјини) може потрајати? Не знам. Све ће зависити од тога колико ће људи у Украјини то још трпети“.

Посебно је нагласио: „Веома се надам да ће се то завршити. И да ће се – даће Бог – завршити бескрвно и у оквирим демократских процеса“.

Путин је указао да се ситуација у Украјини све више погоршава, да се њен БДП за неколико последњих година смањио за трећину, а да су приходи Украјинаца дупло мањи него код становника суседне руске Белгородске области.

Истакао је да је Украјина много више настрадала од раскида економских веза са Русијом него ли сама Русија. За пример је навео да Украјина нема коме да прода своје хеликоптерске моторе, а Русија је у међувремену започела производњу својих.

Путин је подвукао да Русија нема намеру да са било киме ратује и да ће своје интересе бранити цивилизованим методима:

„Полазимо од тога да ће други респектовати наше законите интересе и права“.

Додао је да ће се Москва борити против покушаја фалсификовања историје:

„Противници Русије се одавно против ње служе искривљавањем историје. Русија је почела да се стабилизује, да превише јача и зато неки желе да је причепе. Желе да покажу да смо ми одувек били лоши и да са нама не треба имати посла“.

Руски лидер је указао да бу данас безмало сваки трећи Јапанац – ако би био упитан ко је бацио атомске бомбе на Хирошиму и Нагасаки – рекао да је то учинио Соевјетски Савез.

Додао је: ако питате западног малограђанина – ко је дао највећи допринос победи над нацизмом, већина ће рећи – САД и Велика Британија.

Навео је да је Британија у рату имала 350.000 погинулих, САД око 500.000, а СССР – 27 милиона.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*