Путин: Могуће је да иза „руског мешања“ у изборе у САД стоје – амерички хакери

0

УЗДРЖАО СЕ ОД ПРЕТПОСТАВКЕ ДА ИЗА „АМЕРИЧКИХ ХАКЕРА“ СТОЈЕ – АМЕРИЧКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ

ВЛАДИМИР Путин је указао да иза покушаја мешања у новембарске председничке изборе у Сједињеним Државама могу стајати – амерички хакери!

Руски лидер је ово рекао у интервјуу америчком телеканалу NBC и указао да је управо то можда додатни разлог што не престају покушаји да се кривица пребаци на друге.

У наставку је истакао: „Знате, хакери могу бити било где. У Русији, у Азији, у Америци, у Латинској Америци. То заиста могу бити и хакери у Сједињеним Државама, који су веома вешто и професионално преусмерили оптужбе према Русији“.

Још је додао: „Можда им је у току политичке борбе, из неког разлога, одговарало да лансирају ту информацију. И, они су је лансирали, позвавши се на Русију“.

Интервју са руским лидером направила је позната водитељка америчке телевизије Меган Кели. Иако је она постављала питања а Путин на њих одговарао, он је њу на овом месту упитао да ли може да замисли да је све са хакерским мешањем у америчке изборе било тако.

Не очекујући одговор од Кели, истакао је: „Ја могу“.

Било би логично да је руски лидер још претпоставио да иза „америчких хакера“ могу стајати америчке тајне службе. Али, он то није учинио. Само зато што је говорио у улози шефа руске државе.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*