Путин: Неки у САД желе да Русија буде бачена на колена, али то не желе сви Американци

0

ОЛИВЕРУ СТОУНУ РЕКАО ДА ПРЕПОРОД ПРАВОСЛАВЉА У РУСИЈИ НИЈЕ ЊЕГОВА ЗАСЛУГА

  • Владимир ПУТИН: „Времена се мењају. Сада већ активни или бивши амерички обавештајци, попут Едварда Сноудена, траже прибежиште у Русији. Колико год нас демонизовали – Русија је демократска и суверена земља“
  • Указао да је тежња да се не дозволи никакво зближавање Украјине са Русијом – један од главних праваца политике САД

НЕКЕ личности у САД веома желе да Русија буде бачена на колена, али то не прижељкују сви Американци – оценио је Владимир Путин.
Учинио је то у једном од разговора које је са њим обавио Оливер Стоун.
Славни амерички филмски режисер претходно је Путину показао насловну страну магазина Foreign Affairs са нацртаним рањеним медведом и пропратним текстом: „Путинова Русија. У нокдауну, али не и у нокауту“.
Руски лидер на тим поводом још додао: „Да неки заиста о томе маштају и прижељкују Putin’s Russia down. То су њихови снови. Међутим, то нема везе са стварношћу и они то знају“.

Нагласио је да се и у САД и у Европи према Русији друкчије односе они који размишљају шта ће бити кроз 25,30 или 50 година.
У наставку је рекао: „Времена се мењају. Сада већ активни или бивши амерички обавештајци, попут Едварда Сноудена, траже прибежиште у Русији. Колико год нас демонизовали – Русија је демократска и суверена земља“.
Путин је нагласио да је Сноуденов долазак био изненађење за Москву, али да Русија напросто није могла да га изручи САД. Додао је да Сноудену служи на част што Русији није изручио никакве америчке тајне већ ју је позвао на заједничку борбу против кршења људских права: „Ми за то – можда ћу многе разочарати, па и Вас – нисмо били спремни. Ја сам то рекао. Указао сам да и без тога имамо сложене односе са САД и да нам нису потребне додатне компликације. Он је тада напросто отишао и нестао. Иначе, Сноуден није издајник. Он другој страни није предао ни једну информацију која би наносила штету његовом народу. Све што ради – он ради јавно“.
Руски лидер је Стоуну рекао и да препород православља у Русији није његова заслуга: „Препород је дело руског народа. Вакуум који је остао после нестанка комунистичке идеологије могла је попунити само вера“.
Путин је указао да је тежња да се не дозволи никакво зближавање Украјине са Русијом – један од главних праваца политике САД у региону. У Вашингтону неки у томе виде некакву претњу.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*