Путин: „Односи са Америком све гори, али то није наш избор!“

0

Путин је, коментаришући актуелне лоше односе са САД, навео да би Америка требало да почне да се понаша као равноправни партнер

Руски председник Владимир Путин изјавио је да је званична Москва забринута због погоршања руско-америчких односа, али је истакао да то није био избор Русије.

„Забринути смо због погоршања односа, али то није био наш избор, ми то никад нисмо желели. Супротно од тога, ми желимо да имамо пријатељске односе са САД, том сјајном земљом и водећом привредом“, рекао је Путин на економском форуму у Москви, а пренео је сајт РТ.

Он је, коментаришући актуелне лоше односе са САД, навео да би Америка требало да почне да се понаша као равноправни партнер и да поштује руске интересе, уместо што покушава да Москви диктира услове у циљу побољшања стања.

Kао пример непоштовања, Путин је поменуо да је Русија увучена у америчку председничку кампању.

Он је навео да су и кандидаткиња Демократа Хилари Kлинтон и Републиканаца Доналд Трамп користили анти-руску реторику да би постигли политичке поене.

„Они су Русију учинили приоритетном тачком читаве кампање. Сви причају о Русији. То нам можда ласка, али само делимично. Сви учесници кампање користе анти-руску реторику и тако трују односе између наше две државе“, рекао је руски председник и истакао: „То је лоше за обе наше земље, као и за међународну заједницу.“

Путин је додао и да су напад на хуманитарни конвој Уједињених нација у близини сиријског града Алепа прошлог месеца, за који је Вашингтон окривио Москву, заправо извели припадници једне од терористичких група које су присутне на том подручју.

 

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*