Путин и Вучић се договорили и око ракетног система!?

Лидер Русије одобрио да Србија преговара о набавци противваздушних ракета

0

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин одобрио је, на основу договора са премијером Србије Александром Вучићем, да наша земља започне преговоре и о набавци ракетних система „бук М1“ и „М2“, а руска страна спремна је да нам изађе у сусрет када је реч о цени – незванично сазнају „Новости“.

Како преносе наши извори, управо ће набавка ових ракета за противваздушну одбрану бити једна од тема на данашњем састанку у Москви руског министра одбране Сергеја Шојгуа и председника српске владе, који ће потписати уговор о набавци шест „мигова 29“.

Осим тога, биће речи и о куповини 30 модификованих тенкова Т-72 и исто толико борбених оклопних возила. Шест летелица требало би у марту да стигну у нашу земљу и биће опремљене најсавременијим ракетама „ваздух-ваздух“ и „ваздух-земља“.

Планирано је, такође, да двојица званичника разговарају о унапређењу сарадње у наменској индустрији и образовању војних кадрова. Састанку ће присуствовати и министар одбране Србије Зоран Ђорђевић. Током боравка у Москви, премијер Вучић и делегација Министарства одбране посетиће један од полигона руске борбене авијацијe.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*