Путин омладинцима: Хоћете да ме избаците из Кремља? (видео)

0

Председник Русије Владимира Путина посетио је Руски омладински форум „Таврида“ на Криму, разговарао се његовим учесницима и упознао се са њиховим најбољим радовима.

Путин је младима казао који стил одевања највише воли.

„Стил ми је најједноставнији — пословни. Изузев у кабинет, нигде не идем, осим ево на Тавриду“, рекао је руски председник уз осмех.

Он је додао да се труди да се облачи што једноставније.

Председник Русије је навео и да одећа мора да буде удобна.

„Облачим то што је у шифоњеру, најважније је да је одговара прилици. Тако не губим време“, додао је Путин.

Председник је реаговао шалом на идеју рестаурације Кремља.

„Избацујете ме? Да ли могу да останем на радно место?“, насмејао се Путин.

Говорећи о идеји рестаурације манастира Вознесења на место 14. корпуса Кремља он је нагласио да му се та идеја свиђа, али да стручњаци сматрају да Кремљу нису потребне реплике.

„Колико год да буде добар, он ће поред старих цркава изгледати као реплика“, сматра Путин.

Током посете Тавриди руски председник се упознао са радовима учесника форума — сликама, фотографијама, накитом и играчкама са којима се свира. На једној је покушао и сам да свира.

„Данас је дан музике“, нашалио се руски председник којем су раније саопштили да је данашњи дан на форуму управо посвећен музици.

Путину су показали и књигу фотографија у којој су сакупљени сви радови, направљени од тренутка уласка Крима у састав Русије и позвали га на изложбу. Председник је одговорио да ће се потрудити.

Током разговора са присутнима шеф руске државе је подржао идеју давања председничких премија у сфери режије филма и позоришта, као и уметника који тек почињу.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*