Путин открио: Незапамћено у историји Русије…

0

Рад Централне банке Русије и дела Владе надлежног за економију омогућили су да достигнемо рекордно ниску инфлацију у историји Русије.

То је добра основа за економски развој, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Захваљујући, пре свега, раду Централне банке остварили смо рекордно ниску инфлацију у историји Русије, али то не би било могуће без дела Владе надлежног за економију“, изјавио је Путин, а преноси руска агенција Тас с.

„Без сумње, то је највеће достигнуће последњих година, које представља добру основу за претпоставку да ће недавно створени макроекономски фундаменти бити добра база за даљи економски развој“, изјавио је Путин.

Он је, такође, затражио од Владе да размотри продужетак амнестије за офшор капитал и друге мере које су у функцији враћања средстава из иностранства у земљу.

„Имајући у виду наставак спољних ограничења, сматрамо да би многи пословни представници желели да пређу у нашу јурисдикцију“, рекао је Путин.

Продужетак амнестије за бизнисмене који враћају капитал у земљу и њихово ослобађање од 13 одсто пореза приликом пребацивања пословања у Русију из иностранства су међу предлозима за подршку пословању у овој сфери, истакао је председник Русије.

 

 

Tанјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*