Путин поручује: Покушаји да се обузда Русија равни нули

0

Руски председник Владимир Путин, на састанку са руководиоцима међународних информативних агенција, изјавио је да су покушаји да се обузда Русија равни нули.
„Неко време наши партнери у једном броју земаља, групе држава, почели су да предузимају покушаје обуздавања Русије. Да обуздају њену легитимну жељу да осигура своју безбедност, своје националне интересе, предузимајуц́и акције које нису у складу са међународоним правом, између осталог, уз помоц́ економских ограничења. То сада није ефикасно. Ефекат је нула“, рекао је Путин у оквиру Петербуршког међународног економског форума.

Владимир Путин је изјавио да узрок русофобије у свету лежи у стварању вишеполарног света, што се не допада монополистима.

Он сматра да такво расположење нец́е дуго трајати, јер је контрапродуктивно и штетно за све. У неким државама она прелази све границе.

„Она је очигледна. Из једног броја држава она буја преко свих граница. Са чиме је то повезано. По мом мишљењу, то је повезано са тим што се ствара вишеполарни свет. То се не допада монополистима“, рекао сматра руски председник.

Што се тиче немачке канцеларке Ангеле Меркел, он је изјавио да „имамо несугласице, али и много заједничког, укључујуц́и економију и међународну политику“.

Русија ц́е сарађивати ко год да победи на изборима у Немачкој.

„Битно је конструктивно расположење“, сматра Путин.

Ширење америчке противракетне одбране подстиче трку у наоружању, сматра руски председник.

„Ако Северна Кореја објави о прекиду свог нуклеарног програма, САД ц́е нац́и други предлог за проширење ПРО“, додао је он.

Русија размишља како да неутралише претње својој безбедности на прилазу својим границама, укључујуц́и и на Курилима.

„Ако би Курили припали Јапану, појавила би се могуц́ност да се тамо распореди америчка војска“, упозорио је он.

 

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*