Путин: Руска економија се стабилизовала

0

Руска економија је изашла из стагнације и стабилизовала се, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин економском форуму „Русија зове“
Према његовим речима, руска економија бележи раст већ трећи квартал од 1,8 одсто, наводећи да он“није задовољавајучхи“ јер Русија тежи да достигне светски просек.

„Смањује се зависност федералног буџета од нафте. Ако су 2014. године приходи од нафте износили више од половине прихода буџета, 51,3 одсто, ове године је то око 39 одсто“, рекао је Путин и додао да чхе у наредне три године приходи од нафте чинити само трећину руског буџета.

Он је казао да руске резерве злата расту, као и да јача платни биланс, а да се курс рубље стабилизовао.

„Присуство страних инвеститора на форуму још једном показује велики интерес који изазива савремена Русија и њен потенцијал, показује узајамну жељу за дијалог и сарадњу, што је кључни услов за успостављање и развој пословних веза, трагање за перспективним правцима инвестирања. Русија отвара такве могућности за сарадњу посебно сада када је наша економија изашла из стагнације и њено оживљавање је стабилно“, рекао је Путин на форуму „Русија зове“, преноси Спутњик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*