Путин: „Руско-амерички односи су значајно деградирани, али то није наша кривица“

0

Руско-амерички односи у последње су значајно деградирани, али у томе нема кривице Русије, изјавио је руски председник Владимир Путин на међународном форуму „Примаковљева читања“.

„Последњих година, нажалост, то то добро знамо, руско-амерички односи су значајно деградирани, али то није наша кривица“, рекао је Путин.

„То није наша кривица“, констатовао је он. Рекао је да су се током недавног телефонског разговора са изабраним председником САД, он и Доналд Трамп сложили да је „стање руско-америчких односа незадовољавајуће и да их несумњиво треба поправити“. „Наша земља је спремна да иде тим путем“, изјавио је Путин.     „Сада, након што је протутњала изборна кампања у САД и након што у Белу кућу дође нови председник, желео бих да верујем да ће се појавити шанса за успостављање односа, који су важни не само за народе обеју земаља, већ и за осигурање међународне стабилности и безбедности“, рекао је Путин.     Руски председник је нагласио да је широки фронт против тероризма у свету није створен, али да он нема алтернативу. „Нажалост, Блиски исток се нашао увучен у још један крвави конфликт, постао жариште тероризма и религиозног екстремизма. Сада је јасно да су потребни услови за нормализацију ситуације на Блиском истоку ефикасна сарадња свих заинтересованих и утицајних међународних играча. У вези с тим, наша иницијатива формирања широког фронта борбе против тероризма треба да буде реализована. Нажалост, за сада такав фронт није створен, али нема алтернативу“, рекао је Путин.

 

 

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*