ПУТИН: Сорош је инструмент глобалиста

0

Руски председник Владимир Путин је упозорио да је Џорџу Сорошу дозвољено да се меша у изборе широм света, без икаквих последица.

Kао одговор на тврдње да се руски бизнисмени активно мешају у америчку демократију, руски председник је рекао да је то што они раде ништа у поређењу са оним са чим се Џорџ Сорош извлачи последњих неколико деценија.

 

Амерички Стејт департмент никада не би признао да подржава покушаје Џорџа Сороша да уздрма евро, а Kремљу је речено да изађе на чистац по питању мешања приватних интернет компанија у политику, рекао је Владимир Путин за аустријску телевизију.

У интервјуу објављеном у понедељак, Армин Вулф са аустријског државног канала ОРФ, пуном паром је зашао у проблем такозваних “трол фарми,“ за које су западни медији често оптуживали Москву да управља њима. Овим опаким “фармама“ се приписују многи подвизи, од покушаја да поделе бираче на друштвеним медијима, до свеукупног осигуравања победе америчког председника Доналда Трампа.

На питање о његовим личним односима са бизнисменом Евгенијем Пригожином, ког Запад криви за спонзорисање наводних “тролова“ у Санкт Петербургу, Путин је одговорио: “Па шта? Ја познајем много људи у Москви и Санкт Петербургу.“

Председник је рекао да није упознат са интернет активностима Пригожина и да, какве год да су оне, “руска држава нема никакве везе са тим.“ Путин је затим потегао питање двоструких стандарда, повлачећи аналогију личности која је нарочито контроверзна у европским актуелним питањима.

“Постоји таква личност у САД – господин Џорџ Сорош, који се меша у све послове широм света. Често чујем од мојих америчких пријатеља да “Америка као држава нема никакве везе са његовим активностима,“ рекао је Путин, који је био у званичној посети Аустрији.

“Постоје и гласине које сада круже да Сорош планира да учини евро веома нестабилним. Стручњаци већ говоре о томе. Питајте амерички Стејт департмент зашто он то ради. Стејт департмент ће рећи да то нема никакве везе са њима – него је то приватна ствар господина Сороша. Kод нас, то је приватна ствар господина Пригожина. То је мој одговор. Да ли сте задовољни са њим?,“ рекао је он.

Информатион Либератион извештава: У стварности, докази против руских трол фарми су изузетно слаби, док је Сорошево мешање нашироко документовано и изузетно је велико.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*