Путин: Трамп је отворен човек

0

Има наде да ће се дијалог са америчким председником Доналдом Трампом развијати уколико буде текао „људски“, рекао је председник Русије Владимир Путин.

„Ако будемо имали такав дијалог, у том смислу, као што сте рекли — људски, постоји шанса да ће се овај дијалог даље развијати“, рекао је Путин на састанку са радницима Лебединског рударско-прерађивачког комбината.

„Не знам какав је он са другим саговорницима, али са нама… Слушао сам га пажљиво када је формулисао своје идеје, предлоге за развој сарадње, али он — што се не дешава увек, али је за особу која ради са људима изузетно важно — уме да слуша и брзо реагује и комуницира“, истакао је Путин.

„Он реагује на саговорника, на аргументе, дискутује, чак и ако му се нешто не допада и не слаже се са нечим, поставља нека питања, реагује на аргументе саговорника. То је важно, и мислим да је то позитивно“, додао је руски председник.

Путин је рекао и да је Трамп отворен човек и да се прилично разликује од телевизијске представе коју је створио током предизборне кампање.

О решењу украјинске кризе

Говорећи о кризи у Украјини, председник Русије сматра да ће криза трајати све док Украјинци не изгубе стрпљење.

Питање једног од запослених о томе колико дуго ће трајати украјинска криза председник је назвао реторичким.

„Колико ће то трајати? Не знам. То зависи од људи који тамо (у Украјини) живе, колико дуго ће то трпети“, истакао је он.

Он је, истовремено, изразио наду да ће се криза у Украјини једном завршити, али овог пута током демократских процеса.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*