ПУТИН ТРАМПУ: РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И ДОДИКА НИКО НЕ СМЕ ДИРАТИ

0

На састанку Председника Русије и Сједињених Америчких Држава Владимира Путина и Доналда Трампа који су се састали у Председничкој палати у Хелсинкију , у разговору у четири ока ,који је трајао више од два сата ,поред најактуелнијих глобалних тема два лидера су се дотакла на кратко и Балкана.

Председник Путин је том приликом , како тврде дипломатски извори, био децидан наглашавајући да на Републику Српску, чији је суверенитет јасно потврђен у Дејтону, и њеног лидера Милорада Додика треба прекинути било какву врсту притиска допуштајући да унутар БиХ народи сами нађу консензус о свим значајним питањима за њихов живот.

Тиме је Путин изразио разумевање за притиске којима су Република Српска и њен председник Додик перманентно изражени јасно дајући до знања да са притисцима треба прекинути.

Иначе ово је био четврти самит између америчких и совјетских, а затим руских званичника у главном граду Финске у последње четири деценије, после састанка Џералда Форда и Леонида Брежњева, 1975, Џорџа Буша и Михајла Горбачова 1990, Била Клинтона и Бориса Јелцина 1997. године.

Govori Srbija

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*