Путин: Трампу везују и руке и ноге, гори су од проститутки

0

Руски председник Владимир Путин обратио се данас јавности говорећи о новом председнику САД Доналду Трампу.

На питање о односима са својим новим колегом, Путин је одговорио:

– Доналд Трамп? Не познајем га лично, те немам основа нити да га браним, нити да га нападам – рекао је руски председник, а преноси „РТ“.

Руски председник одржао је прес конференцију након састанка са председником Молдавије Игором Додоном. Путин је истакао да се у Сједињеним Државама наставља веома оштра унутарполитичка борба, упркос томе што су избори завршени.

Путин је оптужио одлазећу америчку администрацију да покушава да што више дискредитује Доналда Трампа пре него што је и ступио на дужност.

– Одлазећа администрација користи мајдански стил како би делегитимизовала Трампа. Желе да му вежу и руке и ноге, и спрече га да испуни своја предизборна обећања – рекао је Путин, повукавши паралелу са мајданским устанком у Украјини.

Руски председник је истакао да сви који то чине уједно праве велику штету америчким интересима.

– Стичем утисак да су исти они који су вежбали у Kијеву спремни да исти сценарио понове и код куће, у Вашингтону. Спремни су на све како би спречили трампа да преузме дужност – рекао је Путин.

На питање о „прљавом досијеу“, који је упркос непровереним информацијама подигао прашину у светској јавности, руски председник је истакао да су тврдње да руска обавештајна служба наводно поседује „компромат“ о Трампу – лажне.

– Они који су направили лажни досије о Трампу и Русији су гори од проститутки – оштар је био Владимир Путин.

„Трамп и девојке ниског морала? Тешко је то замислити“

Владимир Путин се поново дотакао непровереног досијеа о Доналду Трампу, рекавши да му је „јако тешко да замисли Доналда Трампа, човека који је организовао толике изборе за Мис универзума, у хотелу са девојкама ниског морала“.

– Он је одрастао човек, који је дуги низ година био у контакту са најлепшим женама света. Мало ми је тешко да поверујем да је по доласку у Москву одмах отишао да јури проститутке – рекао је руски председник, а преносе „РИА новости“ и „Спутњик“.

 

 

 

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*