Путин: Убиство амбасадора је провокација и терористички акт!

0

Руски председник Владимир Пуитн поручио је вечерас да је убиство руског амбасадора у Анкари провокација усмерена на подривање сиријског мировног процеса.

Андреј Kарлов убијен је у галерији у Анкари, а убица, који је ликвидиран, идентификован је као бивши турски полицајац.

Путин је додао да се мора открити ко је наручио убиство

– Желим да изразим саучешће породици и пријатељима и убијеног амбасадорла Kарлова као и да предложим његово постхумано одликовање. Он је био изванредан дипломата широко поштован у земљи којој је служио и био је у добрим односима како са турском владом тако и са осталим политичким групама у земљи. Амбасадор Kарлов је био доброг срца и познавао сам га лично, тако да не говорим ово само као представник државе – навео је Путин и додао:

– Последњи пут кад сам био у Турској, он ме је пратио. Ово убиство је јасно провокација са циљем да пољуља мировне процесе у Сирији. Kао и напоре Турске, Ирана и Русије да реше конфликте у Сирији. Ово убиство треба да нам да додатни мотив да наставимо борбу против терора, а руски истражни комитет је већ покренуо истрагу о убиству.Морамо да знамо ко је наручио ово убиство.

Руски председник је навео да ће формиране групе ће путовати у Анкару како би се прикључиле турским колегама у истрази и да је о томе разговарао са председником Ердоганом.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*