Putin: Ubistvo ambasadora je provokacija i teroristički akt!

0

Ruski predsednik Vladimir Puitn poručio je večeras da je ubistvo ruskog ambasadora u Ankari provokacija usmerena na podrivanje sirijskog mirovnog procesa.

Andrej Karlov ubijen je u galeriji u Ankari, a ubica, koji je likvidiran, identifikovan je kao bivši turski policajac.

Putin je dodao da se mora otkriti ko je naručio ubistvo

– Želim da izrazim saučešće porodici i prijateljima i ubijenog ambasadorla Karlova kao i da predložim njegovo posthumano odlikovanje. On je bio izvanredan diplomata široko poštovan u zemlji kojoj je služio i bio je u dobrim odnosima kako sa turskom vladom tako i sa ostalim političkim grupama u zemlji. Ambasador Karlov je bio dobrog srca i poznavao sam ga lično, tako da ne govorim ovo samo kao predstavnik države – naveo je Putin i dodao:

– Poslednji put kad sam bio u Turskoj, on me je pratio. Ovo ubistvo je jasno provokacija sa ciljem da poljulja mirovne procese u Siriji. Kao i napore Turske, Irana i Rusije da reše konflikte u Siriji. Ovo ubistvo treba da nam da dodatni motiv da nastavimo borbu protiv terora, a ruski istražni komitet je već pokrenuo istragu o ubistvu.Moramo da znamo ko je naručio ovo ubistvo.

Ruski predsednik je naveo da će formirane grupe će putovati u Ankaru kako bi se priključile turskim kolegama u istrazi i da je o tome razgovarao sa predsednikom Erdoganom.

 

 

 

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*