ПУТИН: Забрана учешћа Русији на ОИ заснована на сведочењу човека упитног менталног стања

0

Већина оптужби које су довеле до забране учествовања Русије на Олимпијским играма биле су неосноване и засноване на сведочењу човека „упитног“ менталног стања, рекао је руски председник.
„Већина оптужби се заснива на доказима који нису потврђени и углавном су неосновани“, рекао је Владимир Путин.

„Оптужбе се заснивају се на сведочењу човека чије моралне и етичке вредности и ментално стање покрећу многа питања – једноставно ништа друго“, додао је он, алудирајући на бившег руског антидопинг званичника Григорија Родченкова.

Русија је делимично крива за ситуацију, признао је Путин, али је додао да је Међународни олимпијски комитет искористио оптужбе против Русије на „непоштен“ начин како би увео Русији забрану учествовања на Олимпијади. Најжалоснија ствар у целој ситуацији са забраном је у принципу колективне одговорности, рекао је Путин, и додао да се она не користи у било ком правном систему у свету.

Русија неће спречавати спортисте који желе да се такмиче на Олимпијским играма под неутралном заставом, рекао је Путин.

„Ми, несумњиво, нећемо наметнути било какву забрану, нећемо ометати наше олимпијце да учествују, ако било који од њих жели да учествује самостално“, рекао је он.

„Посветили су целу своју каријеру да би били спремни за нове почетке. За њих је то веома важно. Зато ми, наравно, никоме не забрањујемо ништа, нити ћемо ишта забрањивати“, нагласио је председник Путин.

 

 

 

vostok

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*