PUTIN ŽENAMA: Vi ste izvor našeg života!

0

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ženama 8. mart uz stihove Konstantina Balmonta.

Šef ruske države obratio se svim ženama Rusije sa tradicionalnom čestitkom povodom Međunarodnog dana žena, istakavši nežnost, brižnost i duševna svojstva Ruskinja.

„Vi popunjavate sve svojom lepotom i životnom energijom, grejete nas nežnošću i velikodušnošću, stvarate atmosferu topline, gostoprimstva, harmonije. Zbog brige o deci i unucima, vi nemate trenutka odmora za sebe. Mi se često pitamo kako sve to uspevate? Međutim, glavno je da mi vas volimo i cenimo“, rekao je Putin.

Predsednik je naglasio da nije čudno da su muškarci vekovima ženama posvećivali muziku i pesme, podsetivši na stihove o ženama pesnika Konstantina Balmonta.

„Žena je sa nama kada se rađamo,

Žena je sa nama u našem poslednjem času,

Žena je naše znamenje kada se borimo,

Žena je radost kada otvorimo oči“.

„U ženi tražimo i uvek nalazimo sve: i nadahnuće i utehu. Žena — izvor našeg sopstvenog života i njen nastavak kroz decu. Međutim, i žene se nadaju našoj muškoj podršci. Mi ćemo se toga sećati. I ne samo danas. Radićemo sve da naše voljene budu okružene pažnjom i brižnošću kako bi se često smejale“, naveo je ruski lider u svojoj čestitki, poželevši ženama zdravlje, uspeh, radost i sreću.

 

 

Sputnik

POSTAVI ODGOVOR

*