Путинови специјалци обучавају САЈ!

0

Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Србије (САЈ) тесно ће сарађивати са својим руским колегама у сузбијању тероризма, уговорио је министар Стефановић са секретаром Савета безбедности Русије Николајем Патрушевим, који важи за човека руског председника Владимира Путина од највећег поверења.
То је оно где Србији треба помоћ великих сила, где нам треба више информација, где нам треба сарадња оних који могу да нам пруже податке о томе где се терористи крећу, какве планове имају и шта је оно што ми можемо да предузмемо да заштитимо грађане Србије – казао је Стефановић.

Он је у Москви потписао споразум о сарадњи српске јединице за обезбеђење и Федералне службе за заштиту Русије. Једна од тема је било и питање угрожавања безбедности наших грађана, пре свега на КиМ.

– Добили смо подршку РФ у нашим настојањима да обезбедимо мир, стабилност, да се реализују споразуми везани за ЗСО, али, наравно, и да очувамо безбедност српског народа, пре свега у оним деловима КиМ где они сада живе и где немају потпуну безбедност. То је свакако нешто о чему Србија и Русија имају јединствен став и где ћемо имати подршку Русије и у будућности – оценио је Стефановић.Стефановићеву посету Москви нису сви у српској јавности благонаклоно дочекали, а ДС је против њега због тога покренуо прави рат. Прво је посланик ове странке Балша Божовић оптужио Стефановића за шуровање са Звезданом Јовановићем, а јуче је уследио и протест Демократске омладине под геслом „Нећемо министре који служе Звездану Јовановићу“.

Божовић, коме је, по свој прилици, засметало јачање сарадње Србије са Русијом, министру је чак запретио и кривичном одговорношћу.

– За шуровање са убицама Зорана Ђинђића одговараћеш и кривично – написао је Божовић очигледно револтиран чињеницом што је Стефановић у Русији дочекан на високом нивоу.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*