Putinovi specijalci obučavaju SAJ!

0

Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije (SAJ) tesno će sarađivati sa svojim ruskim kolegama u suzbijanju terorizma, ugovorio je ministar Stefanović sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševim, koji važi za čoveka ruskog predsednika Vladimira Putina od najvećeg poverenja.
To je ono gde Srbiji treba pomoć velikih sila, gde nam treba više informacija, gde nam treba saradnja onih koji mogu da nam pruže podatke o tome gde se teroristi kreću, kakve planove imaju i šta je ono što mi možemo da preduzmemo da zaštitimo građane Srbije – kazao je Stefanović.

On je u Moskvi potpisao sporazum o saradnji srpske jedinice za obezbeđenje i Federalne službe za zaštitu Rusije. Jedna od tema je bilo i pitanje ugrožavanja bezbednosti naših građana, pre svega na KiM.

– Dobili smo podršku RF u našim nastojanjima da obezbedimo mir, stabilnost, da se realizuju sporazumi vezani za ZSO, ali, naravno, i da očuvamo bezbednost srpskog naroda, pre svega u onim delovima KiM gde oni sada žive i gde nemaju potpunu bezbednost. To je svakako nešto o čemu Srbija i Rusija imaju jedinstven stav i gde ćemo imati podršku Rusije i u budućnosti – ocenio je Stefanović.Stefanovićevu posetu Moskvi nisu svi u srpskoj javnosti blagonaklono dočekali, a DS je protiv njega zbog toga pokrenuo pravi rat. Prvo je poslanik ove stranke Balša Božović optužio Stefanovića za šurovanje sa Zvezdanom Jovanovićem, a juče je usledio i protest Demokratske omladine pod geslom „Nećemo ministre koji služe Zvezdanu Jovanoviću“.

Božović, kome je, po svoj prilici, zasmetalo jačanje saradnje Srbije sa Rusijom, ministru je čak zapretio i krivičnom odgovornošću.

– Za šurovanje sa ubicama Zorana Đinđića odgovaraćeš i krivično – napisao je Božović očigledno revoltiran činjenicom što je Stefanović u Rusiji dočekan na visokom nivou.

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*