Рација инспекције и комуналаца: На основу пријаве грађана у Косовској заплењено 1227 половних уџбеника!

0

БЕОГРАД – На основу пријава грађана да је у Kосовској улици због уличне продаје половних књига и уџбеника нарушен комунални ред и отежано одвијање саобраћаја, реаговали су инспектори Одељења за инспекцијски надзор над трговином у оквиру Секретаријата за инспекцијске послове, саопштено је из овог секретаријата.

Према речима градске секретарке за инспекцијске послове Соње Подунавац, они су, уз асистенцију Kомуналне полиције и учешће ЈKП „Градска чистоћа”, 23. и 25. августа извршили инспекцијски надзор над трговином ван продајног објекта.

– На лицу места је затечен већи број лица која су продавала књиге из возила или са јавне површине и која немају својство трговца. Због обављења делатности за коју нису регистровани, а на основу Закона о инспекцијском надзору, за два лица је решењем наложено да изврше упис у основни регистар, изречена мера забране рада, одузета је роба – 1.227 половних уџбеника. Против њих ће се поднети захтеви за покретање прекршајног поступка – рекла је Соња Подунавац и додала да се морају поштовати правила и да оваквом продајом не сме да се нарушава комунални ред и отежава одвијање саобраћаја.

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*