Radikale u Bratuncu predvodio Šarović

0

Na gradskom groblju u Bratuncu danas je obeležen Dan stradanja Srba u Podrinju. Delegacije Srpske radikalne stranke iz Republike Srbije i Republike Srpske prisustvovale su parastosu koji je služio vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom sa sveštenicima i položile venac na spomen-krstu.

Na području Srebrenice, Zvornika, Skelana, Milića, Bratunca, Vlasenice i Osmaka, u toku rata, stradalo je najmanje 2.477 osoba srpske nacionalnosti, dok je na širem području srednjeg Podrinja i Birča stradalo oko 3.500 Srba. Prema podacima Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina, bez jednog ili oba roditelja u Podrinju tokom proteklog rata ostalo je oko 800 srpske dece a oko 5.400 porodica ostalo je bez pokretne i nepokretne imovine. Napadi su uglavnom izvođeni na najznačajnije pravoslavne praznike – Božić, Srpsku Novu godinu, Đurđevdan, Vidovdan, Petrovdan, Vidovdan …

Srpska radikalna stranka smatra da je sramotno to što se najviši državni funkcioneri Republike Srbije nisu pojavili na obeležavanju godišnjice stradanja Srba i podseća da se takođe niko od predstavnika međunarodne zajednice nije pojavio u Bratuncu, iako će za dva dana mnogi od njih prisustvovati komemoraciji u Srebrenici. Srpski radikali nastavljaju borbu protiv pokušaja Zapada da Srbima nametne etiketu genocidnog naroda a srpske žrtve proglasi žrtvama drugog reda.

SRS

 

POSTAVI ODGOVOR

*