Радикали траже улицу Слободана Милошевића

0

Српска радикална странка (СРС) обновила је данас иницијативу да се једна улица у Новом Саду назове именом Слободана Милошевића, некадашњег председника Савезне Републике Југославије и Србије.

Радикали су у саопштењу за јавност навели да је Милошевић „мучки убијен у злогласном хашком затвору“, 11. марта 2006. године.

„Ми, српски радикали, очекујемо да Нови Сад покаже политичку мудрост и зрелост, како би Слободан Милошевић добио улицу у нашем граду“, рекао је на конференцији за новинаре шеф одборничке групе СРС-а у Скупштини града Новог Сада Ђурађ Јакшић.

Он је подсетио да је СРС крајем 2012. године покренула иницијативу да Нови Сад добије улицу Слободана Милошевића, као „доминантне политичке личности и државника“, који је, на српској политичкој сцени, „у великој мери обележио крај 20. и почетак 21. века“ и додао да тада није било „политичке воље и разумевања“ за ту иницијативу.

Изразио је очекивање да ће се иницијатива радикала наћи на првој наредној седници Kомисије за називе делова насељених места и јавних служби Скупштине града Новог Сада и да ће добити подршку и разумевање свих релевантних политичких чинилаца у граду.

„Очекујемо подршку иницијативи и од политичких странака које чине власт у граду, с обзиром да смо чули уверавања како они нису оптерећени политичким програмима и идеолошким разликама, тим пре, што део власти у Новом Саду чини и Социјалистичка партија Србије, чији је оснивач и први председник Слободан Милошевић“, рекао је Јакшић.

 

 

Бета, Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*