Радници Ц маркета протестовали испред Владе Србије – Вучићу, не боли те што смо опљачкани?

0

Бивши радници Ц маркета протестовали су данас испред Владе Србије и Министарства привреде захтевајући да се држава укључи у решавање њиховог проблема. Најављују да ће од петка ступити у штрајк глађу.

Већински пакет акција А.Д Ц маркет продат је још 2005. бизнисменима Мирославу Мишковићу и Милану Беку за 53 милиона долара, а та продаја се касније нашла на списку 24 спорне приватизације. Белгијски Делез је пре пет година купио од Мишковића Делта Макси, у чијем саставу је и Ц-маркет.

Бивши мали власници „Ц маркета“ од почетка су тврдили да су им акције 2001. процењене на 133.000 динара, а откупљене су по цени од 25.800, делом и зато што је постојао само један купац.

Некадашња радница Ц маркета Милица Клиска каже за Н1 да су данас у Влади предали захтев да се састану са садашњом премијерком јер су мали акционари оштећени за 900 евра по акцији.

– Бивши премијер је рекао да ће узети тајкунима и вратити народу, он је рекао да је Ц маркет пљачкашка приватизација. Добили смо наду да ће тај човек учинити и дати себе за овај народ јер ми смо за њега гласали да би нам изашао у сусрет и помогао јер је он глава куће – каже она.

Ипак, Вучић сада каже да не може са утиче на тужилаштво, каже Клиска додајући да они то и не траже већ да једноставно сматрају да „глава куће решава проблеме“.

– Како може да утиче на Тужилаштво за неке друге ствари које су мање важне? Како може да прећути за пљачку од милијарду евра а да се радују за 100 милиона донација од Арапа или неког другог. Како га не боли што је његов народ опљачкан, покраден и он је сведок тога. Зашто се тако ради? – пита бивша радница Ц маркета.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*