Radoje Andrić: Svilen gajtan od novina

0

Dan uoči inauguracije predsednika Srbije, samo jedne dnevne novine ”otkrile” su  leš pukovnika koji je godinu dana bio u zamrzivaču u našoj ambasadi u Libiji.

Istog dana, svi dnevni listovi u Srbiji objavili su da je policija otkrila prvu srpsku laboratoriju za ekstazi i pohapsila proizvođače i dilere. A samo jedne novine su imale i objavile podatak da je jedan od uhapšenih dilera – rođak Ivice Dačića.

E, Dačiću su, provereno i na poligrafu, te novine vezale ”svileni gajtan” oko vrata, kojim se kaže: ili ćeš oćutati to što nećeš biti premijer ili stežemo jače!

– Pa, dobro, bre, Ivice! Zašto mi to radiš..? – prokomentarisaće, hipotetički, predsednik Srbije. – Kako da te postavim za premijera, kada ti rodbina diluje ekstazi? Šta će tvom ministarstvu leš u zamrzivaču?!

Ne znam šta bi Dačić, ni hipotetički, odgovorio na ovo, ali je istog dana novinarima rekao: ”Pitajte Tadića i Jeremića otkud leš u zamrzivaču, to je bilo u njihovo vreme!”

A hteo je on da pita: zašto Vučić nije otkrio leš u zamrzivaču kada je trebalo upropastiti Jeremićevu kandidaturu, nego sad kada on treba da postane premijer..? Zašto sad i ovo sa ekstazijem i rođakom?

Toliko je bio pogubljen, da je u vazduhu visilo: pitajte Tadića i Jeremića zašto moj rođo diluje ekstazi…

Sve to dešavalo se na Dan srpske diplomatije. Za poginule diplomate i umrlog ambasadora u Libiji bio i minut ćutanja. Za srpskog pukovnika u zamrzivaču ništa.

Dačić nije mogao, a de ne shvati i izgovori: ”Mislim da su mi male šanse da budem premijer, jer nisam po volji zapada!”

Hoće li to da kaže da se naš predsednik ne pita ko će biti premijer, nego se Zapad pita..?

Daleko bilo!

Na nebu je Bog, a na zemlji On.

E, tog dana, dana inauguracije, Bog sišao u Sinod SPC i rekao: ti ćeš, vladiko Porfirije, čim ugledaš ministarku Anu Brnabić, pohitati, srdačno je uzeti za obe ruke i reći:

”Evo i uživo da vam kažem, imate moju i punu podršku Crkve, da budete premijer, o vama mislimo sve najbolje! Niko se tome ne protivi, zaista. Molim vas, nemojte da verujete svakojakim glasinama!”

Pre nego što će uživo progovoriti Porfirije, Sinod se oglasio saopštenjem umrtvo, na papiru: ”SPC se ne bavi privatnim životom državnih zvaničnika, ne viri kroz tuđe prozore i neodgovorno je iznositi sablažnjive detalje ili nečija lična iskušenja u medije!”

Hteli su reći: otrpećemo, ali nemojte ni vi da virite kroz ključaonice spavaćih soba naših vladika i u medije iznosite sablažnjive detalje iz njihovih života i ličnih iskušenja?

Posle svega, Ivica će reći: pa, dobro, bar ću biti premijer do izbora pravog premijera; Ana neće reći: ne mogu biti premijer, jer me neće zapad; Porfirije će reći: ja vam rekoh da jedni drugima ne trebimo ni vaške ni vaši, a Vladika Irinej je rekao:

”Ako je gej seksualno opredeljenje opravdano i treba ga propagirati, na osnovu čega to isto ne važi za pedofiliju, za incest, za skotološtvo i druge načine zadovoljenja izvitoperenog seksualnog nagona? Po čemu je njihovo pravo manje pravo od takozvanog prava vaše seksualne dezorijentisanosti?

Samo će onaj veseli srpski pukovnik u zamrzivaču ćutati i sam sebi odavati poštu.

 

 

Iskra

POSTAVI ODGOVOR

*