Радоје Андрић: Тајна српског православног канабиса

0

Шта повезује српског попа, вероучитеља транвестита и актуелног потпредседника САД?

Дрога!

Дрога и црква, прецизније.

Или још прецизније: српски поп је Милан Јордовић (41), свештеник СПЦ у Цркви Светог Саве у Пожеги;  трансвестит је Пожежанин Зоран Маринковић (43), бивши вероучитељ, сада звонар и појац у црквеном хору,  свештеников је дружбеник или дружбеница; потпредседник САД је Мајк Пенс (58), републиканац који је својевремено одбио да гласа за самосталност Косова, али би га данас осамосталио до Ниша и македонске границе са Грчком.

У старом српском језику, за трансвестита се говорило да је ђевојкан, изведено од ђевојка, а за свештеника је важило да је часни отац, изведено од част; потпредседник САД није познат архаичном српском језику, а то би био чауш, особа која на свадбама ”води ред” у име домаћина, али и увесељава госте као пајац и будала; у Пенсовом случају, домаћин је Доналд Трамп, председник.

Шта, дакле, сједињује часног оца, његовог ђевојкана и Трамповог чауша?

Прву двојицу чачанска полиција ухапсила у Мрчајевцима са гомилом сканка у колима, што је парохијанима часног оца ипак лакше пало – него да су га ухватили на гомили са ђевојканом: – Јордо има паре, шта ће њему дрога? – дебатују парохијани. – Можда му је и смештено, али… Шта му треба да се виђа са мушкарцем који се облачи у женске ’аљине..?

– Шта им је тај сканк? – не смирују се парохијани. – Исто што и марихуана, али чистије, удара три пута јаче!  – Кол’ко може да те удари 27 кила? – Удари те од 27 до 50 хиљада евра, у џеп! – Црни Јордо, тол’ке паре, а са ђевојканом се вози!

А, чауш Пенс?

Осим што је водио ред и увесељавао госте у Подгорици, на Самиту Јадранске повеље, где је изјавио да  ”Црна Гора има водећу улогу у одбрани безбедности и стабилности Западног Балкана”, велеизволео је и рећи ”да је Русија покушала атентат на Мила Ђукановића”…

У овом тренутку – животни путеви описане тројке се разилазе: часни отац и ђевојкан су у притвору због шверца дроге, а Пенс је на слободи, што је уз Трампа врло условна категорија.

Док чаме у затвору, прича о Српској православној цркви и дроги одлази у другом правцу: у црквени ”Рехабилитациони центар Црна Река”, код Тутина, где је поп Бранислав Перановић из наркомана истеривао дрогу лопатом по задњици, и иказује се  слика: на једној страни часни отац Јордо наркомане кљука сканком, на другој поп Перан узвраћа лопатом по дупету дрогираног…

Мада оваква терапија, због смера лопате, за контраиндикацију може имати да дрога остане у организму, али ’ајде…

Перпетуум мобиле, на црквено-српски начин, ипак!

И трајало је све док Перан није штанглом убио човека, лечећи га у Јадранској Лешници, мислећи да носи дрогу, а није носио. Дрогу је неколико година касније носио часни отац Јорда…

Да ли би га Перан одвалио штанглом?

Пре одговора на ово питање, радња ове приче сели се у Индијанаполис, под сводове црквеног храма посвећеног – канабису. Пре две године, столар Бил Левин (59) тамо је основао прву Цркву канабиса!

Верници се причешћују марихуаном, уместо хлебом и вином, а уместо хришћанских порука, свештеник проповеда ”моћ траве”! Имају 700 верника и 12 заповести, од ”не буди ђубре”, до ”не пуши ђубре”…

Регистровао их и ”дозволу за рад” дао им је, лично, ко?

Онај чауш, Мајк Пенс, који је тада био гувернер Индијане, где је, иначе, канабис законом забрањен, али је Пенс дозволио да верници Цркве канабиса легално купују и користе дрогу! И постао Трампов потпредседник!

Ови ”канабистеријанци” сада се намећу као природно уточиште и прибежиште распопа Јорде и ђевојкана Зорана: као што СПЦ има своје епархије у САД, тако би и Црква канабиса могла имати и српску епархију овде: Јорда да се одрекне Бога, ђевојкан се већ одрекао мушкарца у себи, прихвате кенабистеријанство, скуће неку црквицу и женски хор  и – ”Сканк те весели”, уместо ”Бог те весели”…

То би и Мајка Пенса преотело од Црне Горе, под наше скуте: морао би доћи у Србију да устоличи Јорду за поглавара Српске канабистеријанске епископије, да успут Србију прогласи водећом у безбедности и одбрани Западног Балкана, а Мила Ђукановића атентатором на Русију.

Тако им помогао Бог и Сканк!

Ако их не претекне Нада Мацура: она је пре неко јутро, можда и сама окађена, ТВ гледатељству саопштила да се млади у Србији ”све чешће дрогирају тамјаном”!

Нешто као: дунеш два-три грама тамјана, бог те не види, али ти видиш Бога!

Радоје Андрић
Искра

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*