Радосав Милутиновић: План „Последња шанса“ коси Републику Српску!

0

Након прошлогодишњег неуспелог покушаја рушења власти у Републици Српској кога су скројиле одређене стране обавештајне службе под називом ,, Пролеће 2016,, а које је подржавао опозициони Савез за промене под вођством Српске демократске странке, почело је спровођење новог, одлучујућег удара на актуелну власт и дестабилизацију Републике Српске , плана под називом ,,Последња шанса,, који је процурео у јавност упркос строгој тајности.

План који странци увелико спроводе у Републици Српској, уз помоћ чланица опозиционог Савеза за промене – СДС-а, ПДП-а и НДП-а а коју предводи оперативац енглеске обавештајне службе Ентони Монктон, агент британске обавјештајне службе МИ 6 и његови сарадници потпомогнути логистиком и ангажманом појединаца из америчке амбасаде у Сарајеву, налаже жестоко и одлучујуће деловање опозиције у Републици Српској у више праваца.Све то уз медијску подршку, пре свих телевизије са седиштем у Бијељини и дневног листа који излази у Републици Српској а чији је власник из Немачке. Тако су странци опозицији у Републици Српској дали још једну, ако је судити по називу плана удара на Републику Српску, овога пута последњу шансу.

Најважнија заједничка тачка поменутог плана кодног назива ,, Банкрот,, је перманентна опструкција од стране Савеза за промене у заједничким органима у Сарајеву, око било каквог договора за прилив новчаних средстава Републици Српској. То спречавати свим силама и на тај начин исцрпљивати и приводити банкроту Републику Српску након чега следи лако рушење актуелне власти и довођење Савеза за промјене на чело РС, закључује се у тачки ,,Банкрот,,. Други важан сегмент рушења Републике Српске кодног назива ,, Глава,,, како пише у плану ,, Последња шанса,, представља упорна акција криминализовања власти у Републици Српској са превасходним акцентом на њеног предсједника. Ударна тројка задужена за то су , министар безбедности БиХ Драган Мектић, и главни опозициони бојовници у Републици Српској Вукота Говедарица,лидер СДС-а и Бранислав Бореновић лидер ПДП-а. За деловање из другог плана, драматизовање стања у привреди, задужени су Здравко Крсмановић и Драган Чавић из НДП-а. За криминализацију актуелне власти странци су овај пут задужили и своје спољне сараднике, бизнисмене и криминалце посебно у измишљеним аферама ,,Алумина,, и ,, Акцелор Митал,, које су медијски надуваване на штету власти у Републици Српској.

О овој теми странци су наредили лидерима Савеза за промене да се медијски пуно не експонирају , да тај посао препусте њима и њиховим другим спољним сарадницима и да стрпљиво чекају. Занимљив је ниво обећања у расподели власти коју је алави Савез за промјене добио од странаца уколико ,,Последња шанса,, успије, Република Српска банкротира а актуелна власт на челу са Милорадом Додиком , оде.

За сарадњу са међународном заједницом и неуморан ангажман на дестабилизацији Републике Српске, њихов допринос њеном урушавању и банкротирању и рушењу власти у њој за предсједника Републике Српске биће подржан Младен Иванић фаворит поменутог Монктона.Упозорен је да би му противкандидати могли бити Марко Павић из ДНС-а и Небојша Радмановић из Додикове странке. Лидеру СДС-а Вукоти Говедарици дата је предност у односу на страначког колегу Мићу Мићића за место премијера иако би он да буде председник. Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић биће намирен неким од министарстава. СДС-овом министру у Савјету министара Мирку Шаровићу обећана је функција председавајућег Савјета министара али и гурање под тепих приче око повезаности за убиство директора ,, Јахорине,, Ристе Југовића. Драгану Мектићу обећано је остјање на садашњој функцији. Посланику СДС-а у Парламентарној скупштини БиХ Ненаду Лалићу за упорну сарадњу на дестабилизацији Републике Српске биће опроштени гријеси и склоњени компромитујући снимци који свједоче о сарадњи са мафијом. Уколико буде упоран у нападима на актуелну власт у РС Здравко Крсмановић ће добити функцију директора полиције РС. Драган Чавићу ништа није обећано јер ништа није ни тражио.

То су обећања Моктона и међународне братије али тек уколико ,, Последња шанса,, да резултате. Савез за промјене нестрпљив да дође на власт сада се активирао на испуњењу анекса плана ,,Последња шанса,, па је да би задовољио налогодавце хитно поднио иницијативу за смјену Владе РС. Нема сумње да је то упорност који ће странци знати поштовати. Али не само странци. Одсудну подршку Савезу за промјене на дестабилизацији Републике Српске даје и њихов коалициони партнери СДА на челу са Бакиром Изетбеговићем. Протагонисти плана ,, Последња шанса,, признају да им проблем за релизацији увог плана и рушење власти у Републици Српској представљају добри односи лидера Републике Српске и Србије , одлична односи Додика са Русијом али по највише истраживања јавног мњења која кажу да Додик ужива и даље велико повјерење јавности у Републици Српској.

 

 

 

Ослобођење

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*