Радуловић: Вучић да не расписује изборе на Ускрс или 1. мај

0

Покрет „Доста је било“ (ЂБ) је данас оценио да би расписивање избора у време Ускрса или за Међународни празник рада, 1. мај, била „манипулација и очигледно ометање грађана да искористе своје бирачко право“.

„Упозоравамо Александра Вучића (премијера Србије) да не расписује изборе на Ускрс или за првомајске празнике, ни у првом ни у другом кругу, јер би то била манипулација и очигледно ометање грађана да искористе своје бирачко право“, наведено је у саопштењу ЂБ.

Додаје се и да кандидат СНС-а има подршку од око 30 одсто у укупном бирачком телу и да само „изборним калкулацијама, крађом и креирањем услова да што мање грађана који му се противе изађе на изборе, може да то претвори у натполовичну већину“.

„Тема ових избора је референдум за и против Вучића. Вучић је победив. За победу је потребна велика мотивисаност и излазност опозиционих гласача. Велику излазност и Вучићев пораз на изборима могу да обезбеде и опозициони кандидати ако се договоре око заједничке стратегије и заједничког изласка на изборе“, наведено је у саопштењу.

ЂБ је поново затражио да Вучић поднесе оставку на место председника Владе и да распише ванредне парламентарне изборе и први круг председничких избора за 23.април.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*