Расмусен: Потребне су нам САД у улози светског полицајца!

0

Бивши генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен изјавио је да, без обзира какви резултати председничких избора у САД буду руководство земље треба активније да учествује у решавању светских конфликта.

„Нама је потребна Америка у улози светског полицајца. Треба да успоставимо водећу улогу Америке у свету“, рекао је бивши генберални секретар НАТО-а.

„Супер силама није до одмора. Погледајте около и видећете да је свет у пожару: Сирија коју раздире рат, Ирак пред распадом, Либија — држава која не постоји у Северној Африци, Русија која напада Украјину и дестабилизује источну Европу, Кина која показује мишиће, земља-отпадник Северна Кореја која прети нуклеарним нападима“, изјавио је Расмусен.

„Све то вапи за међународним полицајцем који ће успоставити међународно право и поредак“, нагласио је бивши шеф НАТО-а. По његовим речима, Барак Обама се веома противи коришћењу и претњама оружаних снага у спречавању сукоба у свету. Бивши генерални секретар Алијансе је изразио забринутост тиме што Доналд Трамп може постати председник САД. По његовим речима, то може бити веома опасно за свет.

Восток

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*