Rasmusen: Potrebne su nam SAD u ulozi svetskog policajca!

0

Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je da, bez obzira kakvi rezultati predsedničkih izbora u SAD budu rukovodstvo zemlje treba aktivnije da učestvuje u rešavanju svetskih konflikta.

„Nama je potrebna Amerika u ulozi svetskog policajca. Treba da uspostavimo vodeću ulogu Amerike u svetu“, rekao je bivši genberalni sekretar NATO-a.

„Super silama nije do odmora. Pogledajte okolo i videćete da je svet u požaru: Sirija koju razdire rat, Irak pred raspadom, Libija — država koja ne postoji u Severnoj Africi, Rusija koja napada Ukrajinu i destabilizuje istočnu Evropu, Kina koja pokazuje mišiće, zemlja-otpadnik Severna Koreja koja preti nuklearnim napadima“, izjavio je Rasmusen.

„Sve to vapi za međunarodnim policajcem koji će uspostaviti međunarodno pravo i poredak“, naglasio je bivši šef NATO-a. Po njegovim rečima, Barak Obama se veoma protivi korišćenju i pretnjama oružanih snaga u sprečavanju sukoba u svetu. Bivši generalni sekretar Alijanse je izrazio zabrinutost time što Donald Tramp može postati predsednik SAD. Po njegovim rečima, to može biti veoma opasno za svet.

Vostok

POSTAVI ODGOVOR

*