„Ратник 3“ – униформа-комплет за руског војника

3

„Ратник 3“- је униформа-комплет коју развијају руске компаније и на фотографији изнад вам ексклузивно представљамо изглед униформе-комплета који ће бити нешто најсавременије што је произведено када је у питању опрема за војника.

2

Нова опрема ће имати егзоскелетну конструкцију, систем за приказивање информација и циљева на визиру, системе за одржавање микроклиме и за праћење стања војника.

За руску војску се израђује апсолутно јединствена најновија борбена опрема „Ратник-3” са уграђеним егзоскелетом и системом за приказивање информација на визиру, саопштио је командант Копнених снага РФ генерал-пуковник Олег Саљуков.

Према његовим речима, у оквиру научно-истраживачког пројекта „Ратник-3” ради се на унапређењу опреме „Ратник2” коју руска војска данас користи.

14502724_540832302777025_7657271407299834378_n„Нова опрема ће задржати најуспешнија техничка решења из ’Ратника’, али биће то опрема принципијелно вишег нивоа по свим системима који је чине: систему заштите, гађања, снабдевања, управља и енергетском систему. Имаће егзоскелетну конструкцију, систем за приказивање информација и циљева на визиру или заштитним наочарима, системе за одржавање микроклиме и за праћење стања војника”, изјавио је Саљуков.

Извор Фејсбук страница Евроазијска Унија

3 КОМЕНТАРА

  1. po mom misljennu treba sto pre ovo u jedinice vojske rusije uvesti najvise se treba raditi na zasiti vojnika od metaka dqa zidrzi i 200 metaka da nije ozlijeden i dometu automatske puske s preko 120 metaka u magacinu

  2. ja bih napravio pancir za ratnika s jednu vrst modela recimo prvo tekuci oklop prvo u ploci pa iridj metlana ploca njih nekoliko povezane specijalnim ljepilom i na kraju opet do tijela tekuci oklop mislim da bi ovo bila dobra kombinacija i ovo na sljemu,jerm misli mda metalne ploce tesko moze zamje niti kompozit

  3. NE IDE NISTA BEZ METALA MA SA RADILI NAUCNICI POKAZANO LABORATORJIJEM .STO TO ZNACI DA VOJNIK TREBA IMATI VOLFRAM PLOCE JESU SKUPE STITE TELO DOSTA DEBLJINE I EVENTUALNO DODATI NA PLOCU KOJA JE STAVLJENA U DYNEMQA VLAKNO ILI DRUO PRISITI UZ TO VLAKNA S POLIMERIMA I VOLFRAM DISULFIDIMA I NANOCEVIMA VOLFRAMA TAKVA KOMBINACIJA STITI OD DV METAK U JEDNU TACKU TRECI PROBIJA EVENTULANO SVE OSTALO NE IGRA ULOGU

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*