Razvod u Srbiji se (ne)isplati: Evo koliko novca morate izdvojiti za nova dokumenta

0

Zakon ne dozvoljava kašnjenje
Statistika je pokazala da se u Srbiji svaki četvrti brak završi razvodom, a pored stresa zbog rastanka, nekadašnje supružnike očekuje prava noćna mora zbog papirologije i promene ličnih dokumenata zbog sume koju za to moraju da izdvoje.

Međutim, ova promena „udara po džepu“ samo žene, jer lepši pol uglavnom uzima muževljevo prezime, pa posle rastanka one se upuštaju u avanturu vađenja novih dokumenata.

Beograđanka Mina prisetila se agonije kroz koju je prošla kada je nakon odlaska od muža započela ovu proceduru za koju je imala samo 15 dana, jer zakon propisuje da se u tom roku sve završi

– Papreno sam platila vraćanje devojačkog prezimena. Koštalo me je 10.000 dinara, a u pitanju su najosnovnija dokumenta. Za izvod iz matične rođenih i državljanstvo sam platila 1.154 dinara, pasoš 3.600, a promenu vozačke 1.546 dinara. Što se radne knjižice tiče, tu sam prošla najjeftinije, 400 dinara – priča ona i dodaje kako je osim novca potrošila i dosta živaca i vremena.

– Trčala sam od šaltera do šaltera. Svako ko kreće u ovu akciju neka pripremi novac, dobre živce, ali i šefove da će morati da izostaje s posla- kaže ona.

 

 

Srbija danas

POSTAVI ODGOVOR

*