Реакције из Српске на благослов за Готовину: Два лица Фрање Комарице

Потпредседник Народне скупштине РС Ненад Стевандић реаговао је на чин бањалучког бискупа Фрање Комарице

0

НИЈЕ ме изненадило то што је бањалучки бискуп Фрањо Комарица благословио слику коју је насликао хрватски генерал и некадашњи хашки оптуженик Анте Готовина, јер је очито да Комарица има два лица – једно кад је у Бањалуци, а друго кад се налази у Хрватској.

Овим речима потпредседник Народне скупштине РС Ненад Стевандић реаговао је на чин бањалучког бискупа којим је, како кажу у удружењима Срба протераних из Хрватске, поново увредио српске жртве „Олује“.

– Од човека који је Бањалуку упоредио са Блајбургом могли смо и ово да очекујемо. То није било примерено, јер знамо каква су осећања породица српских жртава према Готовини. „Олуја“ је симбол великог српског страдања – рекао је Стевандић.

Он каже да бањалучки бискуп има обичај да чим оде у Хрватску, говори о прогону Хрвата из РС и кршењу њихових права.

– Никад није говорио о томе да Срби две деценије од прогона не могу да дођу до своје имовине у Хрватској. Истовремено, у Бањалуци и другим градовима у РС Хрватима су враћени станови и имовина – каже он.

Готовина је насликао лик Ивана Мерца. Комарица је слику благословио поводом обележавања 120 година од рођења Мерца, ког је тадашњи папа Јован Павле Други 2003. прогласио блаженим током пасторалног похода у БиХ.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*