Редитељ Божа Николић: „Паја Вујисић је био најскупљи глумац, а било га је срамота што глуми

0

Један од најцењенијих глумаца на нашим просторима Павле Вујисић ипак није уживао у свом послу, тврди један од његових најблискијих пријатеља и сарадника, сниматељ и редитељ Божа Николић.

Он је у интервјуу открио многе детаље из Пајиног живота који нису били познати широј јавности.

„Он је правник по струци, а често је говорио да га је срамота да глуми и да све то ради због пара. Паја је у то време био најскупљи глумац. Сећам се да је узимао и 1.000 марака дневно. Доста филмова смо радили заједно и он је тражио да и ја имам исти хонорар као и он. Kолико год да је зарађивао, знао је да на крају снимања одведе екипу и почасти је, па је било и ситуација да се задужи“, рекао је Николић.

Вујисић иза себе има велики број филмова, а око себе је увек имао и велики број пријатеља. Али се ни он није са свим колегама „мирисао“.

„Паја није био баш у најбољим односима са Миодрагом Петровићем Чкаљом и са Батом Стојковић. У „Маратонцима“ су снимали сцену где Паја треба да удари Бату даском о главу. Паја је намерно ударио Бату јаче него што је требало, а на питање због чега је то урадио, рекао је: “ја већ 20 година чекам овај кадар да га звекнем”. Чкаља је често преглумљивао, а Павле је због тога кључао. Kада је Телевизија, десетак година после “Kамионџија” желела да сними наставак, он није хтео ни да чује. На крају је ипак пристао (за позамашан хонорар) и тако је настао филм „Kамионџије опет возе““, испричао је Николић.

Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*