Риха: Вучић покушава да пасивизира Николића

0

Новинарка Антонела Риха каже да је „смешно“ како је Александар Вучић прихватио да буде кандидат СНС за председника, јер је, како сматра, он сам креатор те кандидатуре и да све изгледа као игроказ.

Риха сматра да је у целој причи у вези са кандидатом СНС-а вест понашање актуелног председника Томислава Николића и његова најава да ће се кандидовати за нови мандат и дописивање са премијером Вучићем.

„Очигледно је да њих двојица већ неко време разговарају, да Николић тражи нешто за узврат. Рекао је да ће се до Божића знати да ли ће се кандидовати, па су онда померили за Сретење… Верујем да је све време трајала дискусија међу њима.. Мислим да се ништа није договорило и да Вучић није ушао искрено, да покушава да пасивизира Николића и да највећи део колача узме за себе. Не значи да је ово крај и да се неће договарати, можда можемо да очекујемо нека изненађења па и да Вучић пристане на Николићеве захтеве“, сматра Риха.

Она каже да је неслагање Николића и Вучића постало очигледно и озбиљна пукотина за странку, колико год се Вучић трудио да странка изгледа монолитно.

„Нисам сигурна да је тако, то је привид, сигурна сам да многи воле Николића, а да се Вучића плаше, ако погледате штампу, онда вам је јасно како је Николић третиран битно другачије од Вучића“.

Говорећи о кампањи, Риха каже да ће бити занимљивија и грубља и да се сада фокус са опозиције помера на догађаје у СНС.

„Видећемо како ће они направити контролу штете, Вучић је целом причом битно оштећен јер се показало да је он човек који не поштује договоре, да лако може да одстрани човека који му је близак, занима ме како ће да изађе из ове ситуиације, којим спином или афером ћемо да заборавимо целу причу“.

Риха каже да иако се све гласније чују апели да опозиција има јединственог кандидата на председничким изборима, није сигурна да ли то може да се догоди, као и да треба да се види да ли ће бити и парламентарних избора. Kако каже, ако се буду бирали и посланици, логично је да странке направе договор.

„И Јанковић и Јеремић су у кампањи, имају своје бирачко тело, програме који су слични али постоје и разлике. Мислим да карте држи Вучић, видећемо да ли ће битииИ парламентарних избора и тада је тренутак да опозиција размисли о сарадњи, тако да сви чекају Вучићев потез. Мислим да све што се дешава у СНС може да оснажи опозицију“, сматра она.

Риха сматра да пред изборе сви тргују, па и лидер СПС Ивица Дачић и додаје да може да ми се деси да најмање постигне за своју странку, односно да цео СПС буде у функцији Вучића.

Kоментаришући наводе да Агенција за борбу против корупције испитује имовину градоначелника Београда Синише Малог, она је ситакла да је та тема пала у други план и да је у интервјуу Марија Мали указала на озбиљне ствари.

„Вучић је то покушао да објасни као сукоб бивших супружника. Али, све су то ствари којима мора да се бави и тужилаштво, има довољно елемената за процедуру, сама афера Свамала је до сада најозбиљнија ситуација у којој се нашла владајућа странка, мислим да би и Вучићу било важно да са себе спере ту причу. Сетите се, месецима је трајала и смена Гашића, Синиша Мали може да буде опуштен још неко време, јер Вучић има веће проблеме, велика прича да би била покривена без обзира колико водећи медији о томе ћуте“.
Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*