РИК прогласио коначне резултате избора-Вучићу 55,08% гласова изашлих на изборе

Након вишесатне расправе, чланови Републичке изборне комисије усвојили су извештај о коначним резултатима председничких избора. За извештај РИК-а гласало је 19 чланова, а девет је било против.

0

Према коначним резултатима председничких избора, кандидат владајуће коалиције за председника Србије Александар Вучић освојио је 55,08 одсто гласова.

На другом месту је Саша Јанковић са 16,36 одсто гласова, а трећи је Лука Максимовић (Љубиша Прелетачевић Бели) са 9,43 одсто.

Следе Вук Јеремић са 5,66 одсто, Војислав Шешељ са 4,48 одсто, Бошко Обрадовић са 2,29 одсто, Саша Радуловић са 1,41 одсто, Милан Стаматовић са 1,15 одсто, Ненад Чанак са 1,12 одсто, Александар Поповић са 1,04 одсто и Мирослав Паровић са 0,32 одсто гласова.

Након гласања, председник РИКаВладимир Димитријевић честитао је кандидату Александру Вучићу на изборној победи у лично и име РИК-а и пожелео му пуно успеха у будућем раду.

Проглашењу изборних резултата претходила је жустра расправа која је трајала више од четири сата. Већина опозиције гласала је против, због, како су рекли, бројних нерегуларности током целог изборног процеса.

Иван Нинић, члан РИК-а из покрета „Доста је било“ је, тако, рекао да не може олако да пређе преко „чињенице да је бирачки списак био неажуран“.

Све те изјаве владајућа коалиција оценила је паушалним.

Владимир Тасић, члан РИК-а испред СПС-а је рекао да је Вучић остварио изузетан изборни резултат. Срамота је да тај резултат оспоравају и називају незаконитим, истакао је Тасић.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*