Роберт де Ниро продавао парадајз на нишкој пијаци

0

Амерички редитељ, продуцент и глумац, једна од највећих холивудских звезда и двоструки оскаровац, Роберт де Ниро у селу Чокот код Ниша брао је парадајз и продавао га на нишкој пијаци.

Али, нећете пронаћи ову необичну улогу у његовој изузетној филмографији, просто из разлога што није у питању филм, него стварни живот.

Наиме, пре него је у култним филмовима попут “Kума”, “Таксисте”, “Двадесетог века” или “Ловца на јелене” постао протагониста, Де Ниро је уживао у путовањима и авантурама. Путовао је Европом средином 60-их година да би се неколико дана на путу за Блиски исток задржао у долини Јужне Мораве.

Времешне Нишлије памте да је једног летњег дана 1967. године у сумрак, на излазу из Ниша, зауставио сељака са запрежним колима. Нису успели да се разумеју, али је Радован Ђокић схватио да је у потрази за преноћиштем. Повео га је кући и увео га унутра уместо у сенику како је странац тражио, те га као најдражег госта примио.

Штавише, на растанку сутрадан га је испратио са свеже испеченом погачом и дао му успут и неколико кришки сира, да му се нађу.

Овај сусрет познати глумац није заборавио, а није ни његов домаћин. Препознали су се лако када је дошао наредне године, овај пут у фолксвагену немачких регистрација. Задржао се три дана у селу Чокот и радио је што и други сељани: ишао у башту, брао паприке и парадајз, чистио шталу… Превозио је и фолциком робу свог домаћина на нишку пијацу, стајао и продавао заједно с њим.

Живот га је у међувремену далеко одвео, постао је један од најпознатијих људи на свету и мегазвезда. Пре десетак година изјавио је у сусрету са тадашњим српским председником да се и сам помало осећа као Србин. Сви српски медији пренели су ову изјаву с поносом, али је мало ко разумео. Осим можда оног човека у нишком селу Чокот.

 

pozitivmedia

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*