Родољуб Шабић каже да је саплетен – МУП тврди: Шабића нико није напао

0

Доскорашњи повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић објавио је синоћ на свом „Tвитер“ налогу фотографију на којој се види да има повреду на образу.

Шабић је након тога написао да верује да напад није политички мотивисан. Јутрос је објавио да је на ВМА санирана аркада и ушивен образ и да је до повреде дошло синоћ, када га је неко саплео од позади у Сремској улици у Београду.

Шабић је додао да верује да није био напад, већ случај, те да га након пада нико није ударао и да није било ни полиције.

Oвим поводом огласио се министар полиције Небојша Стефановић који је саопштио да то Министарство са сигурношћу може да саопшти да Родољуба Шабића нико није напао.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је полиција прикупила снимке околних камера и непобитно утврдила да ниједно лице које је пролазило улицом ни у једном тренутку није напало Родољуба Шабића.

У интересу јавности Србије, желим да кажем да Министарство унутрашњих послова данас са сигурношћу може да саопшти да господина Родољуба Шабића у Београду јуче нико није напао, навео је министар Стефановић.

„Иако овај догађај није пријављен, нити је господин Шабић позвао полицију, желео полицијску помоћ, нити асистенцију у било ком тренутку, полиција је изашла на лице места. Полиција је утврдила тачну локацију где је господин Шабић пао, прикупила снимке околних камера и непобитно утврдила да ниједно лице које је пролазило улицом ни у једном тренутку није напало господина Шабића“, напомиње се у саопштењу министра полиције.

Полиција је, истиче, обавила читаву криминалистичку обраду лица места и форензички прикупила доказе. У овом тренутку се, додаје министар, завршава и прикупљање снимака додатних камера из околних улица, како би се и непобитно потврдило да чак није ни било других лица у његовој непосредној близини у тренутку када је господин Шабић пао.

„Истовремено, желим да осудим монстроуозне покушаје да се овај инцидент злоупотреби како би се водила кампања против државе и како би се на један ужасан начин представило да је наводно држава крива, да је неко желео да нападне Родољуба Шабића и да се ради о угрожавању његове безбедности“, указује министар полиције.

Нападнут Родољуб Шабић

Стефановић је осудио све оне који су овај догађај злоупотребили на најгрубљи политички начин, покушавајући да, како каже, стекну јефтине политичке поене и тиме узнемире јавност Републике Србије.

„Полиција ради свој посао и грађани Србије треба да буду спокојни. У питању је догађај који ни на који начин није био у домену рада нити Министарства нити тужилаштва, нити се радило о угрожавању сигурности господина Шабића у било ком тренутку“, закључује се у саопштењу.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*