Рогозин најавио специјалну економску зону коју ће заједно створити Србија и Русија

0

У ЊОЈ БИ СЕ МОГЛА НАЛАЗИТИ РУСКЕ ВИСОКОТЕХНОЛОШКЕ ФИРМЕ
Ивица Дачић на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу изјавио да Србија са новом Владом неће мењати политику и однос према Русији јер у својој политици има две константе – однос према Москви и однос према политици војне неутралности. Још је нагласо: “Србија нема намеру да иде у НАТО”
РУСИЈА и Србија би могле да изграде специјалну економску зону, изјавио је потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин.

Према његовим речима, у специјалној зони ће се налазити руске високо-технолошке компаније.

О перспективи за њено стварање две стране ће разговарати на јесен на седници Руско-српске међувладине комисије. Договор о томе, према његовим речима, постигнут је са вршиоцем дужности премијера Србије Ивицом Дачићем.

„Рачунамо да ћемо успети предметно да разговарамо о овом питању, као што је стварање специјалне, заједничке економске зоне, где би могла да се налазе руска високо-технолошка предузећа”, рекао је Рогозин.

Дачић је рекао да би седница те комисије могла да буде одржана у октобру.

Сам Дачић је у Санкт Петербургу изјавио да Србија са новом Владом неће мењати своју политику и однос према Русији.

Он је истакао да у политици Србије остају две константе, а то су однос према Москви и однос према политици војне неутралности.

„Србија нема намеру да иде у НАТО”, поручио је Дачић.

Он је најавио да ће током боравка у Санкт Петербургу имати бројне разговоре које је започео са генералним директором “Гаспрома”, а састаће се и са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом, генералним секретаром УН Антониом Гутересом, шефом мађарске дипломатије Петером Сијартом, као и монголским премијером.

Спутњик, Срна

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*