„РОНАЛД РЕГАН“ ДОПЛОВИО ДО КОРЕЈЕ, ПЈОНГЈАНГ ПРЕТИ: Он је наша главна мета

0

Пјонгјанг је запретио Вашингтону „незамисливим“ нападом у тренутку кад се најмање буде надао, јавила је јужнокорејска агенција Ронхап, позивајући се на саопштење Централне телеграфске агенције Кореје, у контексту маневара јужнокорејске и америчке војске на челу са носачем авиона „Роналдом Реганом“ који се одржавају недалеко од Корејског полуострва.

Сједињене Америчке Државе су севернокорејској обали приближиле „главне мете“ Северне Кореје.

„Што је најгоре, САД су нам директно пред нос поставиле мете које смо одредили као главне. Треба да знају да ће се суочити са незамисливим нападом у неочекиваном тренутку“, наглашава се у саопштењу.

Носач авиона америчке Ратне морнарице изводи војне вежбе са јужнокорејским ратним бродовима у близини Корејског полуострва. У маневрима ће учествовати амерички разарачи „Штетем“ и „Мастин“, као и авијација двеју држава. Америчка и јужнокорејска војска ће вежбати откривање и пресретање балистичких ракета лансираних са територије Северне Кореје.

Ситуација на Корејском полуострву је ескалирала последњих месеци, посебно након што је у јулу Пјонгјанг два пута тестирао интерконтиненталне балистичке ракете.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*