Ротшилд: Живимо у финансијском експерименту, чувајте капитал

0

Свет већ неколико година живи у финансијском експерименту који врше централне банке, сматра руководилац фонда „РИТ Kапитал партнерс“ лорд Џејкоб Ротшилд.

Ротшилд у писму клијентима наводи да се бесомучно штампају рекордна новчана средства, док се камате спуштају до историјског минимума.

Kако упозорава, шефови централних банки настављају највећи монетарни експеримент у историји, а последице ултраниских камата се не могу предвидети.

Монетарно пумпање, према његовим речима, повлачи за собом пораст цена акција (око три пута од 2008. године на америцком тржишту) и државних обвезница, пренео је Спутњик.

У овом експерименту, поручује Ротшилд, стран је реални сектор економије, иако шефови светских централних банака као главни циљ наводе његову обнову.

Скоро све врсте инвестиција су порасле монетарним приливом, додаје Ротшилд.

Међутим, како истиче, економски раст остаје анемичан, потражња слаба, а у многим развијеним земљама види се дефицит.

Шеф „РИТ Kапитала“ констатује погоршање геополитичке ситуације на планети – блискоисточни конфликт дуго ће остати нерешен, а истовремено се успорава друга по величини економија света – кинеска.

Ротшилд у овим условима саветује пре свега да се чува капитал док трагање за могућностима његовог умножавања треба да оде у други план.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*