РТВ није прихватио захтеве демонстраната

0

Радио-телевизија Војводине објавила је одговор на захтеве представника протеста „Један од пет милиона“. Наводи да су захтеви неутемељени и да РТВ на седам медијских платформи прати протесте.

Представници протеста траже да им се у централној информативној емисији, Дневнику у 17 часова, у времену не краћем од пет минута, представе и образложе захтеве грађана који протестују. Траже и да се та информација у суштински неизмењеном облику пренесе у свим осталим информативним емисијама РТВ-а.

У РТВ-у наводе да такви захтеви представљају мешање и притисак на уређивачку политику, као и кршење медијских закона и кодекса новинара. Захтеви за временско трајање прилога не постоје ни у једном закону, изузев у правилима која се користе у предизборним кампањама, навели су у РТВ-у.

„ЈМУ Радио телевизија Војводине била је и остаће у редовним и блиским контактима са својим слушаоцима, гледаоцима и читаоцима. Ове контакте остварујемо путем бројних канала комуникације, од јавних расправа до друштвених мрежа. Састанак који смо имали са вама сматрамо као део ових активности. Надамо се да је био користан по све учеснике и да ће допринети да наш заједнички јавни сервис буде још бољи. На задовољство свих“, закључује се у одговору РТВ-а.

RTS

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*